Hitro iskanje

CARBONE LORRAINE zavorne obloge

CARBONE LORRAINE zavorne obloge

Podjetje

Carbone Lorraine
CARBONE LORRAINE, VODILNA SKUPINA V STORITVENI INDUSTRIJI
Strategija Carbone Lorraine v industriji je vodena s strani njihovih kupcev. Skupina, ki oskrbuje različne industrije, cilja na električne komponente in na trg, ki uporablja termalne aplikacije in rastoče industrije z vse bolj močnim mednarodnim položajem. Carbone Lorraine ima vodilno vlogo na vsakem trgu, kjer je prisotno, zahvaljujoč več kot 100 letnim izkušnjam.
Carbone Lorraine worldwide

Z ustanovitvijo proizvodnjih podjetij v več kot 30 državah, podružnicami v 70 državah in 250 prodajnimi kontakti po vsem svetu, Carbone Lorraine zagotavlja kupcem, da lahko kjerkoli dobijo varen, zanesljiv izdelek, visok tehniloški nivo in pomoč kupčevim serviserjem.ODDELEK ZA ZAVORE

Oddelek Carbone Lorraine skupine za zavore je del oddelka “naprednega sistema in materialov”. Dva tipa materiala, med katerima je trenje, sta dana skupaj.

Ogljik/Ogljik komponente

Carbone Lorraine carbon
Ogljik/Ogljik mešanica je največ uporabljena pri zavornih sistemih v letalstvu. Omogoča absorpcijo energije, ki se sprosti pri silnem zaviranju (Airbus se mora pri 320 km/h ustaviti na razdalji 1200 m) in področje delovanja pri več kot 1600° C. Carbone
Lorraine je glavni dobavitelj zavornih oblog za Airbus A321.

Carbone Lorraine carbon


V dejavnosti dirkanja z motornimi kolesi Carbone Lorraine ponuja asortiman ogljik/ogljik zavornih oblog za ustrezno zavorno opremo.
Tako diski kot zavorne obloge so narejeni iz ogljik/ogljik komponent. Prav tako se ta material uporablja v Formuli 1 (zavore in sklopke). V teh primerih združuje nizko težo z veliko kapaciteto zaviranja.Sintriran kovinski material

Ima bolj pomemben obseg uporabe:
Carbone Lorraine
TGV zavore, zelo hitre lokomotive in tovorni vlaki so narejeni iz sintriranega kovinskega materiala zaradi velikih hitrosti, ki nastanejo kot posledica teže (TGV pri 320 km/h se mora ustaviti na razdalji 3000 metrov).


Carbone Lorraine
Carbone Lorraine je prisoten tudina aeronavtičnem področju za zavorami za Airbus A300, A310, Mirage, Tiger in Sikorsky helikopterji. Sintriran kovinski material je uporabljen tudi zavornih sistemih vojaških vozil kot sta tanka AMX 30 in AMX 10.Zaradi ogromne energije zaviranja. industrijske zavore za vetrne mline, vitle ali rudnike potrebujejo sintrirane material.
Že pred nekaj časa je Carbone Lorraine razvil kompleten asortiman zavornih oblog za dirkalne avtomobile (Nascar, reli). Njihovi izdelki se že uporabljajo v nekaterih moštvih, ki tekmujejo v svetovnem reli prvenstvu.
Zadnja skupina Carbone Lorraine izdelkov iz sintriranih materialov so zavorne obloge za motocikle. Ta material ponuja neprimerljivo zavorno kvaliteto: trajnost, moč, občutek in učinkovitost v mokrem vremenu. Vsak izdelek je prikrojen posebni uporabi.

AKTIVNOST NA 2 KOLESIH

Carbone Lorraine factory
Proizvodnja zavornih oblog za motorna kolesa
Carbone Lorraine

Pridobljene izkušnje iz aeronautike in železniške industrije so nam omogočile razvoj materialov za zavorne sisteme pri motornih kolesih od leta 1994. Naša prisotnost na dirkah od leta 1994 z Dominique Méliand's Suzuki Endurance tekmovalno ekipo in Endurance
and Superbike Hervé Moineau ekipo je izboljšala naše izdelke (tako sintrirane kot ogljik/ogljik izdelke).
Od 1996 nam ducat oblik zavornih oblog omogoča pokrivanje raznovrstna športna motorna kolesa. Od tedaj se vsako leto pojavi okrog 30 novih oblik zavornih oblog za vse vrste motornih koles, skuterjev in ATV vozil.Istočasno pa smo tudi povečali našo vpletenost v dirkanje in smo sedaj prisotni takorekoč v vseh kategorijah dirkanja.
Carbone Lorraine se je odločil razviti svoje izdelke za uporabo pri vseh vozilih z dvema kolesoma (cestni, terenski, skuterji) in je sedaj v položaju, da lahko zagotovi material narejene po meri kupca.
Dobre vezi z Yamaha Motor France, Peugeot, MBK in Original Equipment so zagotovilo znanja Carbone Lorraine na področju motornih koles.
Naša ponudba vključuje tudi izdelke za snežne sani, ATV-je in v zadnjem času tudi izdelke za gorska kolesa.
Naša odprtost na tekmovalnem področju nam omogoča učinkovitost naših izdelkov in učinkovitost razvojnih ekip na najvišjem nivoju.Vsako leto razvijemo novo komponento v sodelovanju z najboljšimi ekipami.

Tehnologija

TEHNOLOGIJA SINTRIRANIH MATERIALOV

Carbone Lorraine
Proizvodnja linija sintriranih materialovZa motorna kolesa obstajajo dve vrsti materialov, ki povzročajo trenje: Sintrirani in organski. Samo sintrirani materiali lahko zadostijo vsem zahtevam pri motornem kolesu: močno zaviranje, pregrevanje, zaviranje v vodi, blatu in pesku in reakciji na nizke temperature.


Carbone Lorraine
Zavorne obloge iz sintrirane kovine so narejene iz praškov. Komponenta trenja vsebuje najmanj 10 sestavin (baker, bron, železo, karamiko, grafit…). Vsaka od teh sestavin ima močan vpliv med trenjem zavorne obloge in diska (udobnost, glasnost, učinkovitost).


Carbone Lorraine
Ko so enkrat raztopljene, sestavine tvorijo mešanico za trenje. Mešanica je stisnjena v model, kid a končno obliko izdelka.
Carbone Lorraine
Izdelek je obrnjen na njegovo kovinsko bakreno obarvano zadnjo stran in postavljen v peč na 900°C. To je process sintriranja: ena sestavina komponente se stali z namenom, da ojača material in ga privari na podlago.

Carbone Lorraine
Zavorna obloga je zatem dopolnjena, pregledana in zapakirana.

Raziskave & Razvoj

Carbone Lorraine
Materiali trenja za motorna kolesa so razviti v preizkusnem labaratoriju. Zavorne obloge so najprej testirane na dinamometru in potem še v realnih pogojih. Carbone Lorraine ima na razpolago veliko število motornih koles za preverjanje izdelkov na cesti.
Več kot 50 različnih materialov trenja, posebno izdelanih za motorna kolesa, je vsako leto testiranih v labaratoriju. Eden ali dva takšna materiala sta po preizkusu predlagana našim kupcem za zamenjavo. Nekaj razvoja je opravljenega tudi v sodelovanju z izdelovalci opreme.
Resen razvoj poteka v sodelovanju z najboljšimi tekmovalnimi ekipami z namenom dobaviti najboljši proizvod. V teh primerih uporabimo pridobljene podatke v ekstremnih pogojih in jih simuliramo na dinamometru.

Zavarovanje kvalitete

Carbone Lorraine TUV
CARBONE LORRAINE je vpeljal “Kvalitativni nadzor administracije in kontrole” z namenom zagotavljanja visoke kvalitete, potrebne za zagotavljanje najboljše zanesljivosti njihovih zavornih oblog.

Sistem zadovoljuje tako Francoske kot internacionalne standard. (ISO 9001, TÜV...).
Cilj je zagotoviti vse proizvodnje operacije:
- kontrola surovin in dobaviteljev,
- kontrola izdelave,
- kontrola pakiranja, hrambe in dostave,
- kvaliteta ekvivalentna zahtevam OEM

Asortiman

Širok asortiman sintriranih izdelkov::
- 4 družine
- 12 različnih sestavin
- sestavina prilagojena vsaki uporabi
- vidna identifikacija vsakega asortimana

IZDELKI ZA CESTO

Carbone Lorraine road

S4

CL S4
Oblikovani za lahka motorna kolesa kot tudi za nizka ali srednja motorna kolesa po naročilu in trial motorna kolesa.

Za Spredaj & ZadajA3+

CL A3+
Prilagojeno srednjim ali močnim motornim kolesom (Velika motorna kolesa po naročilu, težka trial motorna kolesa, roadster, GT)

Za Spredaj


SBK5+

CL SBK5+
Posebno razviti izdelki za Supersport motorna kolesa

Za spredaj
RX3

CL RX3
Prilagojeno za vsa cestna/dirkalna motorna kolesa

Za Zadaj

SM3

CL SM3
Posebno oblikovan za Supermoto

Za SpredajRezultati testov različnih CL komponent

Carbone Lorraine

SC

CL SC
Oblikovano za lahke skuterje < 125 cm3

Za Spredaj & Zadaj


MSC

CL MSC
Oblikovano za Maxi Skuterje > 125 cm3

Za Spredaj & Zadaj


CL scooter

TEKMOVALNI IZDELKI

C55

CL C55
Razvito z najboljšimi dirkači za hitrostno dirkanje

Za Spredaj
OFF ROAD IZDELKI

XC7

CL XC7
Off Road - MX

Za vse vrste podlage - terena

Za spredaj

XE7

CL XE7
Off Road - Enduro

Za vse vrste podlage - terena

Za Zadaj

ATV1

CL ATV1
Off Road - Enduro

Za vse vrste podlage - terena

Za Zadaj


X55

CL X55
MX, Enduro, ATV

Uporaba samo za dirkanje

Za Zadaj
CL off-road

Prednosti Carbone Lorraine sintriranih zavornih oblog

- perfektna kompatibilnost z jeklenim zavornim kolutom
- nizka obraba zavorne obloge v primerjavi z OEM
- dobra zavorna kapaciteta pri visoki energiji : visok koeficient trenja
- nič izginjanja
- visoka učinkovitost v mokrem vremenu
- nizka obraba
CL NoNiTech

Za več informacij kliknite na:
http://www.cl-brakes.com/

Zavarovanje kvalitete

Iskanje glede na motor

Katalog izdelkov

Naročila zaključujemo

Pošta Slovenije: 4 ur 10 minut

WE WILL PROSECUTE ALL INTERNET THEFT OF OUR COPYRIGHTED MATERIAL. DO NOT COPY OUR CONTENT.